AM Best potvrđuje kreditnu ocjenu "A" sa stabilnim srednjoročnim izgledima

21. 10. 2020

AM Best potvrđuje kreditnu ocjenu "A" sa stabilnim srednjoročnim izgledima

Triglav Grupa s vrlo jakom bilancom i snažnim poslovnim performansama

 

Nakon svoje redovite godišnje revizije, agencija AM Best Rejting je ponovno potvrdila ocjenu financijske snage „A“ (izvrsno) i dugoročne kreditne ocjene izdavatelja „A“ Zavarovalnice Triglav i Pozavarovalnice Triglav Re. Obje kreditne ocjene imaju stabilne srednjoročne izglede, što odražava očekivanja agencije da će Triglav Grupa srednjoročno zadržati snažne poslovne rezultate, vrlo snažnu financijsku poziciju i svoj dominantni tržišni položaj u Sloveniji i regiji u kojoj Grupa posluje.

 

AM Best ocjenjuje bilančnu snagu Triglav Grupe vrlo jakom, a operativne performanse snažnima, utjecaj poslovnog profila i većinskog udjela na kreditnu ocjenu neutralnim, a upravljanje rizikom prema potrebi s obzirom na složenost i opseg njezinog poslovanja. Potvrđivanjem visokog kreditnog rejtinga ovisnog društva Pozavarovalnica Triglav Re, AM Best istaknuo je njegovu stratešku važnost kao reosiguravatelja svih članica Triglav Grupe i snažnu integraciju u Grupu. 

 

Vrlo snažna bilanca Grupe potkrijepljena je kapitalizacijom prilagođenom riziku na najjačoj razini. U portfelju životnih osiguranja, Grupa smanjuje izloženost proizvodima s zajamčenim povratom te je dodatno poboljšala upravljanje imovinom i obvezama. Nadalje, Grupa ima oprezan pristup rezerviranju i dobru financijsku fleksibilnost s pristupom tržištima dionica i obveznica. 

 

Snažne operativne performanse Grupe tijekom posljednjih godina vođene su izvrsnom zaradom od neživotnih osiguranja na domaćem tržištu i zdravim prihodima od ulaganja. Na visoko konkurentnim tržištima izvan Slovenije, Grupa neprestano povećava svoj opseg i poboljšava svoje poslovanje, također aktivno tražeći alternativne, isplative kanale distribucije. AM Best istaknuo je prednosti dominantnog položaja Grupe na slovenskom tržištu i u regiji. Kroz razne tvrtke Grupa je globalni pružatelj usluga osiguranja i reosiguranja, što dovodi do dobro diverzificiranog portfelja po proizvodima /uslugama i zemljopisnom okruženju.

 

Podijeli na:
Share on Google+