AM Best je potvrdio kreditni rejting "A" sa stabilnim srednjoročnim izgledima

21. 11. 2019

Agencija je Grupu Triglav ocijenila financijski stabilnom sa uspješnim poslovanjem

 

AM Best ponovno je potvrdio ocjenu financijske snage Zavarovalnice Triglav i Triglav Re na "A" (izvrsno) i dugoročni kreditni rejting "A" na redovnom godišnjem pregledu. Kreditni rejting obje kompanije ima stabilnu srednjoročnu prognozu, što izražava očekivanje agencije da Triglav zadrži svoj stabilan financijski položaj, uspješno poslovanje i vodeću tržišnu poziciju u Sloveniji i regiji u kojoj je Grupa prisutna, u srednjoročnom razdoblju.

 

Prema AM Best-u, financijski položaj i poslovanje Triglav Grupe je snažno, dok je utjecaj poslovnog profila i većinskog vlasništva na kreditni rejting neutralan. Nadalje ističe da je upravljanje rizikom poduzeća u grupi Triglav razvijeno i primjereno operativnom opsegu i složenosti poslovanja.

 

Procjena vrlo zdravog financijskog položaja temelji se na rizičnoj kapitalizaciji grupe Triglav, koja je na najjačem nivou. Prema agenciji, Grupa ima konzervativni pristup politici rezerva te ima dobar stupanj financijske fleksibilnosti s pristupom tržištu dionica i obveznica, što se odrazilo i na ovogodišnju emisiju podređenih obveznica.

 

Iz Agencije navode da dobri poslovni rezultati Grupe Triglav posljednjih godina proizlaze iz izvrsnog tehničkog rezultata neživotnih osiguranja na domaćem tržištu i zdravim prihodima od ulaganja. Agencija smatra da na poslovanje još uvijek utječu niske kamatne stope, stanje u segmentu životnih osiguranja i vrlo intenzivni konkurentski tržišni uvjeti u regiji u kojoj je prisutna Grupa. Agencija ističe prednosti vodeće pozicije Grupe Triglav na slovenskom tržištu i u regiji. Navodi da Triglav ima raznoliku poslovnu strukturu, kako u smislu produkata tako i u geografskom pogledu. Također navodi da Triglav poboljšava svoje poslovanje na tržištima izvan Slovenije povećavajući volumen i aktivno tražeći dodatne prodajne kanale koji su isplativiji.

 

AM Best potvrđuje visoki kreditni rejting za Pozavarovalnicu Triglav Re, te je naglasio njezinu strateški važnu ulogu reosiguratelja svih kćerinskih tvrtki Grupe Triglav.

 

Podijeli na:
Share on Google+