Sa dresovima reprezentacija EuroBasketa 2013 u elitu evropske košarke - Triglav Osiguranje a.d.o.

Prijavite se. Besplatno!

Prijavite se za naše savete za bezbrižan svakodnevni život.

Sa dresovima reprezentacija EuroBasketa 2013 u elitu evropske košarke

25. 3. 2014

Ljubljana, 25. mart 2014 - Zavarovalnica Triglav je u sklopu prošlogodišnjeg Evropskog prvenstva u košarci u sedištu poslovne zgrade u Ljubljani pripremila izložbu dresova 24 reprezentacije koje su učestvovale na EuroBasketu 2013. Po završetku najvećeg sportskog događaja u istoriji Slovenije, Fond Sve će biti u redu je pripremio posebnu aukciju. Prikupljena sredstva, u visini od 5300 EUR, od prodaje 24 dresa bila su donirana Savezu za sport invalida Slovenije - Paraolimpijskom komitetu za košarkaše u kolicima, koji se pripremaju za nastup na Evropskom prvenstvu.

 

Dobrotvorna akcija „Kupovinom dresa dajete doprinos humanitarnoj akciji” odvijala se od novembra prošle godine do januara 2014. Zbirka od 24 zvanična dresa reprezentacija učesnika EuroBasketa 2013, koji su bili izloženi na prošlogodišnjoj SPORTO konferenciji, je prodata. Celi iznos sredstva od prodaje dresova će biti poklonjen u dobrotvorne svrhe od strane Fonda Sve će biti u redu, koji je za upravljanje i sprovođenje društveno odgovornih aktivnosti prošle godine osnovala Zavarovalnica Triglav. Finansijska sredstva u visini od 5300 EUR je primio Savez za sport invalida Slovenije - Paraolimpijski komitet za košarkaše u kolicima, koji se pripremaju za nastup na junskom Evropskom prvenstvu u Češkoj.

 

„Raduje me da su ljubitelji sporta pokazali svoju ljudsku stranu i pomagali u dobrotvorne svrhe. Svima zajedno hvala! Svrha fonda je prvenstveno pružanje pomoći i podrška najugroženijim članovima društva i podizanje svesti pojedinaca i društva o značaju društveno odgovornog ponašanja za održivi razvoj. Uverena sam da će se naši sportisti invalidi pomoću ovih sredstava dobro pripremiti za susret sa najboljim evropskim reprezentacijama i tamo ostvariti svoje želje i očekivanja,” rekla je Tjaša Kolenc Filipčič, direktorka Fonda Sve će biti u redu, što je ujedno i oblik poziva na solidarnost i apel sličnim poslovnim subjektima da na isti način pomognu društvu u cilju bolje i sigurnije budućnosti.

 

Damijan Lazar, predsednik Saveza za sport invalida Slovenije - Paraolimpijskog komiteta, prilikom preuzimanja donacije je rekao: „Za nas je važno da imamo u svom okruženju partnera koji društveno - odgovorno brine o sportu i sportistima invalidima. Prodajom dresova reprezentacija sa Evropskog prvenstva u košarci, Fond Sve će biti u redu se pobrinuo da se ekipa u kolicima još bolje pripremi za ovogodišnje Evropsko prvenstvo. Ovom prilikom se zahvaljujem Fondu i Zavarovalnici Triglav, koja time dokazuje da je svesna problema invaliditeta i da je kompanija koja brine o invalidima. ”

 

Košarka, koja je među invalidima vrlo omiljen sport, prva je igra koja je slovenačke paraplegičare povezala još pre osnivanja krovne organizacije 1969. godine. Slovenija je do sada dva puta ugostila najbolje evropske reprezentacije u kolicima - 1996. godine u Ljubljani i 2012. godine u Laškom. Cilj slovenačke reprezentacije, koja nastupa u B diviziji evropske košarke, jeste vraćanje među elitnu konkurenciju gde je već igrala 1997., 1999. i 2003. godine. Na poslednjem prvenstvu starog kontinenta Slovenija je bila šesta. Na ovogodišnjem prvenstvu, koje će se održati od 9. do 17. juna, slovenački odabrani tim će se, u prvom delu, takmičiti sa Izraelom, Austrijom, Ukrajinom i domaćinom Češkom.

Share on Google+