Prva ocena poslovanja Triglav Grupe u 2013. godini - Triglav Osiguranje a.d.o.

Prijavite se. Besplatno!

Prijavite se za naše savete za bezbrižan svakodnevni život.

Prva ocena poslovanja Triglav Grupe u 2013. godini

27. 2. 2014

Ljubljana, 27. februar 2014. - Triglav Grupa je u 2013. godini nastavila da sprovodi svoju strategiju fokusiranu na osnovnu osiguravajuću delatnost kao i na postizanje profitabilnosti i sigurnosti poslovanja. Triglav Grupa je, uprkos teškim ekonomskim i finansijskim prilikama, u 2013. godini poslovala dobro. 

 

U Triglav Grupi je zadržan visok nivo profitabilnosti i finansijske stabilnosti, što potvrđuju i bonitetne agencije Standard & Poor's i A.M. Best, koje su Zavarovalnici Triglav i Pozavarovalnici Triglav Re dodelile bonitetnu ocenu »A-«, sa stabilnom srednjoročnom prognozom.

 

Procena dobiti Triglav Grupe pre oporezivanja iznosi 83,6 miliona evra, što je 7 procenata manje nego u 2012. godini, a 21 procenat više od planirane. Procena neto dobiti Triglav Grupe iznosi 69,9 miliona evra, što u odnosu na 2012. godinu predstavlja 5 procenata nižu dobit,  odnosno 27 procenata višu od planirane.

 

Nastavak ekonomske krize se i dalje odražava na obim prikupljene premije osiguranja u Triglav Grupi, koja po prvim procenama iznosi 900,9 miliona evra i u poređenju sa 2012. godinom je niža za 4 procenta.

 

Kombinovani koeficijent, kojim se meri uspešnost osiguravajućeg društva u njegovoj osnovnoj delatnosti, na nivou Triglav Grupe se procenjuje da će iznositi 91,0 procenata, što je za 3,7 procentnih poena bolje od planiranog. Procenjena profitabilnost kapitala Triglav Grupe je 12,0-procentna.

 

Share on Google+