Predložena dividenda za akcionare Zavarovalnice Triglav - Triglav Osiguranje a.d.o.

Prijavite se. Besplatno!

Prijavite se za naše savete za bezbrižan svakodnevni život.

Predložena dividenda za akcionare Zavarovalnice Triglav

2. 4. 2015

Nadzorni odbor i Uprava Zavarovalnice Triglav su formulisali predlog da se akcionarima Zavarovalnice Triglav isplati dividenda u visini od 2,5 evra bruto po akciji. Prema navedenom predlogu za dividendu bi se namenilo 67 % neto dobiti Triglav Grupe za 2014. godinu (vlasnicima matičnog društva). Nadzorni odbor Društva je, na sednici, potvrdio i revidirane godišnje izveštaje matičnog društva i Triglav Grupe za 2014. godinu i poslovanje Grupe ocenio kao uspešno.

 

Predložena dividenda u visini od 2,5 EUR bruto po akciji uključuje dividendu koja je u skladu sa dividendnom politikom (1,25 EUR bruto po akciji) kao i dodatnu dividendu, čiju isplatu omogućuje visina raspoloživog kapitala Triglav Grupe u ovoj godini (1,25 EUR bruto po akciji). Nadzorni odbor i Uprava Zavarovalnice Triglav smatraju da je predlog usklađen sa ciljnom solventnosti Triglav Grupe. Ocenjuju da će Triglav Grupa nakon isplate dividende za 2014. godinu raspolagati sa suficitom kapitala u visini koja je potrebna za postizanje planirane ocene boniteta »A« i za sprovođenje drugih strateških ciljeva Grupe.

 

Predlog dividende odudara od dividendne politike Zavarovalnice Triglav, koja inače ostaje nepromenjena. Zavarovalnica Triglav isplaćuje dividendu ako oceni da će srednjoročno biti u stanju da ispunjava ciljeve u oblasti solventnosti odnosno adekvatnosti kapitala. Kad je pomenuti kriterijum ispunjen, u pravilu se za dividendu predlaže isplata približno jedne trećine konsolidovane neto dobiti za prethodnu poslovnu godinu.

 

Nadzorni odbor Zavarovalnice Triglav je, na sednici od 2.4.2015. godine, potvrdio revidirane godišnje izveštaje matičnog društva i Triglav Grupe za 2014. godinu. Izveštaji će, u skladu sa finansijskim kalendarom, biti objavljeni 3.4.2015. godine.

Share on Google+