Odlični polugodišnji rezultati Triglav osiguranja - Triglav Osiguranje a.d.o.

Prijavite se. Besplatno!

Prijavite se za naše savete za bezbrižan svakodnevni život.

Odlični polugodišnji rezultati Triglav osiguranja

19. 8. 2021

Rast premije kao potvrda stabilne pozicije na tržištu Srbije


Triglav Osiguranje a.d.o. Beograd povećalo je ukupnu premiju u prvoj polovini 2021. za 12 odsto u odnosu na isti period prethodne godine, dostigavši nivo od 37,8 miliona evra.

 

Prema poslednjim javno obelodanjenim podacima, Triglav Osiguranje u prva tri meseca 2021. je povećalo svoje tržišno učešće na 7,7 odsto (u istom periodu 2020. ono je iznosilo 7,3 odsto) i zadržalo peto mesto na visoko koncentrisanom srpskom tržištu osiguranja, gde posluje 16 osiguravajućih društava.  O uspešnosti poslovanja svedoči činjenica da je zabeleženi rast premije veći od rasta srpskog tržišta osiguranja za 6,4 procentna poena.

 

U prva tri meseca 2021. ukupna premija osiguranja u Srbiji porasla je za 3,2 odsto i dostigla nivo od 236,5 miliona evra. Premije su porasle 14 odsto u životnim i 11 odsto u neživotnim osiguranjima.

 

„Pored prisutne neizvesnosti dalje manifestacije pandemije, srpska ekonomija u prvoj polovini 2021. godine beleži oporavak, rast bruto domaćeg proizvoda i veći priliv direktnih stranih investicija. Blagovremenim prilagođavanjem poslovnog modela tržišnim uslovima, obezbedili smo kontinuiran stabilan rast tržišnog učešća i veću disperziju portfelja, ojačali našu tržišnu poziciju i ostvarili zadovoljavajuću profitabilnost.“ – istakao je Dragan Marković, predsednik Izvršnog odbora Triglav osiguranja, Beograd.

 

 

Grupa Triglav zabeležila je rast premija na svim tržištima

 

Grupa Triglav je u prvom polugodištu obračunala 731,1 milion evra konsolidiranih bruto premija osiguranja, 9% više nego u istom razdoblju prošle godine, te je ostvarila rast premije na svim tržištima i u sva tri segmenta osiguranja. U odnosu na kraj 2020, u upravljanju imovinom klijenata u uzajamnim fondovima i putem individualnog upravljanja, povećala je obim sredstava pod upravljanjem za 20% (na 1,392 miliona evra). Polugodišnja dobit pre oporezivanja grupe iznosi 56,2 miliona evra i 39% je veća nego u prvoj polovini prošle godine i 35% veća nego u prvoj polovini 2019. (u vreme pre pandemije covid-19). Grupa procenjuje da će, s obzirom na predviđene uslove poslovanja, do kraja 2021. ostvariti godišnju dobit u planiranom rasponu. 

Share on Google+