Informacije o prijavi štete od poplava - Triglav Osiguranje a.d.o.

Prijavite se. Besplatno!

Prijavite se za naše savete za bezbrižan svakodnevni život.

Informacije o prijavi štete od poplava

19. 5. 2014

Zbog obilnih padavina i poplava koje su se dogodile na većoj teritoriji Republike Srbije, Triglav Osiguranje očekuje povećani broj prijava šteta u narednim danima. Savetujemo građane da se prvo pobrinu za sopstvenu bezbednost i da tek potom preduzimaju korake da spreče i umanje dalju štetu, ako je to moguće.

 

U slučaju da vam je neophodna pomoć u popunjavanju odštetnog zahteva, možete se obratiti vašem osiguravajućem agentu, najbližoj filijali Triglav Osiguranja ili centrali u Beogradu, ulica Milutina Milankovića 7a, Novi Beograd (spisak svih filijala Triglav Osiguranja je na sledećem linku: lista svih poslovnih jedinica).

 

Štete od poplave se mogu prijaviti 24 časa pozivom na dežurni broj 011-3404-900, ili prijavom putem maila na stete@triglav.rs.

 

Kada prijavljuje štetu, osiguranik bi trebalo da precizira oštećene predmete što je tačnije moguće i da pruži dodatne neophodne detalje (kao što su telefonski broj na kojem je dostupan, tekući račun za isplatu štete i sl.).

 

Triglav Osiguranje želi da podseti građane da je, u ekstremnim vremenskim uslovima, VAŠA BEZBEDNOST NA PRVOM MESTU. Savetujemo osiguranike da u situacijama kada su suočeni sa štetama usled elementarnih nepogoda, isprate sledećih 5 koraka:

 

  • Prvo i osnovno je da se zaštite ljudski životi
  • Preduzeti moguće korake da se spreči dalja šteta
  • Ukoliko je moguće, napraviti nekoliko fotografija oštećenih stvari
  • Proveriti osiguravajuće pokriće u svojoj polisi i prijaviti štetu osiguranju
  • Ukoliko je bezbedno, započeti sa popravkama - ali se postarati da se sačuvaju dokazi o nastaloj šteti dok ne pristupe procenitelji osiguravajućeg društva

Specijalno upozorenje se odnosi na vlasnike potopljenih vozila. U ovakvim situacijama nikako ne smete startovati motor vašeg vozila. Isto se odnosi i na sve elektronske i električne uređaje. Popravku vašeg vozila započnite tek po izvršenoj prijavi i proceni štete uz poštovanje preporuka dobijenih od procenitelja osiguravajućeg društva. 

Share on Google+