Grupa Triglav je povećala opseg poslovanja - Triglav Osiguranje a.d.o.

Prijavite se. Besplatno!

Prijavite se za naše savete za bezbrižan svakodnevni život.

Grupa Triglav je povećala opseg poslovanja

23. 11. 2020

Porast procenta tržišnog učešća Triglav osiguranja Beograd na srpskom tržištu

 

U zahtevnim i neizvesnim uslovima pandemije, Grupa Triglav ostaje usreređena na svoju strategiju, između ostalog na profitabilno i sigurno poslovanje. U prvih devet meseci ostvarila je 6% više konsolidirane bruto premije osiguranja (960,9 miliona evra) nego prošle godine u istom periodu i na većini tržišta ostvarila premijski rast. Njena dobit pre oporezivanja od 62,4 miliona evra za 13% je manja u odnosu na isti period prošle godine, što je posledica stanja na globalnim finansijskim tržištima, a delom i mnogobrojnim štetnim događajima i povećanjem rezervacija zbog aktualnih uslova poslovanja. Kombinovani koeficijent iznosio je povoljnih 91,4 posto.

 

U aktualnim uslovima neizvesnosti Grupe ostaje pri objavljenim procenama godišnje dobiti, istovremeno ocenjujući da je njen osigurani i investicijski portfolio dovoljno otporan, a kapitalna pozicija odgovarajuća da se može uspešno nositi s povećanim rizicima, što potvrđuju i visoke bonitetne ocene dobijene ove godine. Triglav osiguranje Beograd, deo Triglav grupe, je za 9 meseci 2020. godine postiglo rast ukupne premije osiguranja od 9,1% (obračunato u evrima) u odnosu na isti period prethodne godine.

 

Poslovanje na pojedinim tržištima prilagođeno je merama zaštite zdravlja zaposlenih, klijenata i ostalih učesnika, kontinuirano pružajući potrebne usluge.

 

Triglav osiguranje Beograd je u devet meseci ove godine imalo je rast ukupne fakturisane premije od 9,1% (obračunato u evrima), u odnosu na isti period prošle godine. Ukupna fakturisana premija iskazana u evrima zabeležila je rast od 6,4% u segmentu neživotnih osiguranja i 48,4% u segmentu životnih osiguranja. Prema poslednjim javno objavljenim podacima o tržišnom učešću za drugi kvartal 2020 godine Triglav osiguranje Beograd učestvovalo je sa 7,1% (rast od 0,6 procentna poena), pa Društvo održava stabilnu 5 poziciju na tržistu osiguranja u Republici Srbiji.

 

»Triglav osiguranje Beograd ima dobre rezultate uprkos izmenjenim uslovima života i rada na globalnom nivou izazvanom pandemijom. Poboljašnje kombinovanog količnika ukazuje na kvalitet poslovanja Društva. Smanjenje prihoda od premije kod putnog zdravstvenog osiguranja prouzrokovanog pandemijom nadoknadili smo rastom u drugim vrstama osiguranja. Ono na čemu intezivno radimo je razvoj digitalnih rešenja za klijente.« izjavio je Dragan Marković, predsednik Izvršnog odbora Triglav osiguranja u Beogradu.

 

Share on Google+