Triglav Grupa ulazi na tržište mirovinskih osiguranja u Hrvatskoj

26. 4. 2018

Kupovina većinskog udjela hrvatskog mirovinskog osiguranja

 

Triglav Grupa je danas potpisala ugovor s Raiffeisen Bank Austria, d.d., Zagreb, o kupovini većinskog udjela jedinog hrvatskog mirovinskog osiguranja, društva Raiffeisen Mirovinsko osiguravajuće društvo. Jačanje položaja u regiji i usmjerenost na razvoj životnih, zdravstvenih i mirovinskih osiguranja na tržištima na kojima je prisutna u skladu su sa strateškim usmjerenjima Triglav Grupe do 2020. godine.

 

Triglav Grupa, odnosno njezino zavisno društvo Triglav INT, holding, d.d., koje upravlja osiguranjima Grupe izvan Slovenije danas je s Raiffeisen Bank Austria, d.d., Zagreb, potpisala ugovor o kupovini većinskog udjela hrvatskog mirovinskog osiguranja Raiffeisen Mirovinsko osiguravajuće društvo. Društvo će tako biti u vlasništvu Triglav Grupe (75 % svih akcija društva minus jedna akcija) i Raiffeisen Bank Austria, d.d., Zagreb (25 % svih akcija društva plus jedna akcija). Potpisani ugovor je sklopljen pod suspenzivnim uvjetima, prvenstveno radi dobivanja suglasnosti regulatora.

 

Triglav Grupa ovom kupovinom ulazi na hrvatsko tržište mirovinskih osiguranja, širi svoje poslovanje i jača položaj u Hrvatskoj u skladu sa strategijom razvoja i rasta Triglav Grupe. Nova članica Triglav Grupe je jedino društvo za isplatu mirovinskih osiguranja u Hrvatskoj, gdje uspješno posluje već od 2002. Društvo Raiffeisen Mirovinsko osiguravajuće društvo je krajem 2017. godine u ime približno 12.000 korisnika upravljalo sredstvima u visini od oko 70 milijuna eura. Hrvatski mirovinski sistem zasnovan je na tri stupa. Kod toga se prilikom umirovljenja odnosno ispunjenja određenih uvjeta sredstva osiguranika prenose iz drugog u treći stup na mirovinsko osiguranje Raiffeisen Mirovinsko osiguravajuće društvo. Ono s dobivenim sredstvima upravlja i provodi isplate mirovinskih renti. S obzirom na demografska kretanja i potvrđene reforme sistema slijedećih se godina očekuje značajno povećanje broja novih osiguranika, koji će prenositi sredstva iz drugog stupa.

 

Podijeli na:
Share on Google+