Triglav Grupa kupuje slovensko društvo za upravljanje imovinom ALTA Skladi (ALTA Fondovi)

21. 9. 2018

Triglav Grupa jača položaj među slovenskim upravljačima imovine

 

Triglav Skladi (Triglav Fondovi), društvo Triglav Grupe je s prodavateljem ALTA Grupa, dana 21. 9. 2018, potpisao ugovor o kupnji 100 postotnog udjela društva ALTA Skladi, družbe za upravljanje (društva za upravljanje). Ugovor je potpisan pod odložnim uvjetima, među ostalim i stjecanje suglasnosti regulatora. Kupovna cijena bez prilagodbe za neto dug iznosi 21,7 milijuna eura, pri čemu dio kupovne cijene ovisi o budućim uplatama u fondove društva koje se preuzima. Kupnja je u skladu sa strateškim usmjerenjem Triglav grupe, da u strateškom razdoblju do 2020. godine nastavi s jačanjem djelatnosti upravljanja imovinom, što je pored osiguravateljskog drugi najjači stup poslovanja vodeće osiguravateljsko–financijske grupe u Sloveniji i Adria regiji. Povezivanje oba društva za upravljanje unutar okvira Triglav grupe za njihove stranke predstavlja čvrsto jamstvo da će im i ubuduće na raspolaganju biti najkvalitetnije usluge oplemenjivanja njihove imovine.

 

Društvo ALTA Skladi je sa svojim gotovo 10 % udjelom peto po veličini društvo za upravljanje na slovenskom tržištu uzajamnih fondova. U ukupno 22 uzajamna fonda upravlja s više od 270 milijuna eura imovine svojih stranaka. Na slovenskom tržištu uzajamnih fondova Triglav ima dugu tradiciju i bogata iskustva. Sa svojim društvom Triglav Skladi prisutan je na slovenskom tržištu već od 1994. godine, gdje s tržišnim udjelom od 26 % zauzima drugo mjesto. Sa svojih 17 uzajamnih fondova i individualnih portfelja uspješno oplemenjuje više od 750 milijuna eura imovine svojih stranaka, kojima nudi bogat izbor investicijskih mogućnosti i vrsta štednje.

 

Kupnja društva ALTA Skladi je značajan korak Triglav grupe u razvoju njezine djelatnosti upravljanja imovinom. Triglav Grupa na ovaj način povećava obujam sredstava u upravljanju i stječe dodatan krug stranaka kojima može ponuditi svoje kvalitetne i cjelovite usluge i produkte. Predviđeni sinergijski učinci povjezivanja oba upravljača u okviru Grupe su čvrst temelj za daljnji razvoj i aktivnosti Triglav grupe.

 

Podijeli na:
Share on Google+