Vilma Učeta Duzlevska nova je predsjednica Uprave Triglav osiguranja d.d.

Nadzorni odbor Triglav osiguranja d.d. donio je odluku o imenovanju gđe. Vilme Učete Duzlevske na mjesto predsjednice Uprave s mandatom od četiri godine

Vilma Učeta Duzlevska nova je predsjednica Uprave Triglav osiguranja d.d.

Nadzorni odbor Triglav osiguranja d.d. je po primitku pozitivne odluke Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga donio odluku o imenovanju gđe. Vilme Učete Duzlevske na mjesto predsjednice Uprave s mandatom od četiri godine s početkom 20. srpnja 2023. godine.

S više od 15 godina iskustva u upravljanju u financijskom sektoru na području životnih i neživotnih osiguranja, od kojih već 12 godina na poziciji Glavne izvršne direktorice, Vilma Učeta Duzlevska ima dokazano iskustvo u razvoju i upravljanju osiguravajućim društvom s potvrđenim rezultatima – jačanjem kapitalne baze, solventnosti i rasta društava.

Uz formalno obrazovanje koje je stekla na Ekonomskom fakultetu u Skopju, Vilma Učeta Duzlevska nositelj je brojnih međunarodnih certifikata i licenci s područja menadžmenta i osiguranja. Tijekom 2019. i 2020. godine bila je članica Upravnog odbora Gospodarske komore Sjeverne Makedonije te Upravnog odbora makedonskog Nacionalnog biroa za osiguranje. Aktivan je autor i dopisnik stručnih i poslovnih časopisa te sudionik i govornik na brojnim europskim i svjetskim konferencijama o osiguranju. Učeta Duzlevska za svoja dostignuća u poslovanju te razvoj kompanija koje je vodila nagrađena je kao jedan od najuspješnijih poslovnih lidera u jugoistočnoj Europi, u sklopu Business Elite programa „40 Under 40“. U 2022. godini nagrađena je još jednim priznanjem, „Vodeće žene“, za postignuća u poslovnom sektoru. Aktualna je predsjednica Executive Women Business Cluba u Sjevernoj Makedoniji te aktivna članica Kluba poslovnih lidera u Jugoistočnoj Europi.

U poslovnom sustavu Croatia osiguranja u Makedoniji radila je od 2009. do 2020. godine, uz dva mandata glavne izvršne direktorice i izvršne članice Odbora direktora u društvu Croatia osiguranje – Život d.d., a karijeru je nastavila na glavnoj izvršnoj poziciji u segmentu neživotnih osiguranja, u društvu Croatia osiguranje – Društvo za neživotno osiguranje d.d.

U listopadu 2020. prelazi u društvo Triglav Osiguranje Život a.d. na mjesto generalne direktorice i izvršne članice Odbora direktora, gdje su joj glavne dužnosti, uz odgovornost za cjelokupno poslovanje Društva, bile implementacija poslovne strategije za dugoročni razvoj, povećanje adekvatnosti kapitala i jačanje pozicije na tržištu.

Povodom imenovanja na mjesto predsjednice Uprave, Vilma Učeta Duzlevska izjavila je:

„Velika je odgovornost predvoditi Triglav osiguranje na hrvatskom tržištu. Tijekom četverogodišnjeg mandatnog razdoblja usmjerit ćemo se na klijente i njihove osiguravateljne potrebe te graditi stabilan i dugoročan odnos povjerljivog partnera. Cilj nam je biti prvi i pravi izbor hrvatskih građana prilikom odabira osiguravatelja koji će im biti potpora prilikom nastanka rizičnih događaja. Uz održivo profitabilno poslovanje, baziramo poslovnu strategiju prvenstveno na rastu i razvoju retail segmenta, gdje su u prvom planu naši klijenti, jer nam je krajnji cilj uspostaviti standard iznimnog korisničkog iskustva – uvijek i svuda. Uz digitalizaciju, u koju ćemo uložiti značajna sredstva, s velikom se ambicioznošću i žarom planiramo posvetiti implementaciji novih i inovativnih osigurateljnih produkata, što je jedan od važnih preduvjeta za postizanje prepoznatljivosti na tržištu. Uz cijeli set koraka koji planiramo poduzeti u mandatnom razdoblju, vidim Triglav visoko na ljestvici izbora partnera za osiguranje u Hrvatskoj.“


Od 20. srpnja 2023. Upravu Društva Triglav osiguranje d.d. čine Vilma Učeta Duzlevska kao predsjednica Uprave i Darko Popovski kao član Uprave. Vilma Učeta Duzlevska obnašat će i funkciju neizvršne članice Odbora direktora u Triglav osiguranje Život a.d. u Makedoniji.


Complementary Content
${loading}