Nakon završetka 43. skupštine dioničara Zavarovalnice Triglav

31. 5. 2018

Za isplatu dividende 56,8 milijuna eura, odnosno 2,50 eura bruto po dionici

 

Na 43. skupštini dioničara Zavarovalnice Triglav dioničari su podržali prijedlog uprave i Nadzornog odbora da se za dividendu namijeni dio ostvarene dobiti poslovanja u visini od 56,8 milijuna eura, odnosno 2,50 eura bruto po dionici. Skupština dioničara upoznata je s godišnjim izvještajem za 2017. godinu, dala je razrješnicu Nadzornom odboru i upravi društva za poslovnu godinu 2017.

 

Na skupštini Zavarovalnice Triglav dioničari su podržali prijedlog uprave i Nadzornog odbora društva o upotrebi ostvarene dobiti poslovanja za 2017. godinu, za koju su Nadzorni odbor i uprava ocijenili da omogućava da se zadrži adekvatnost kapitala Triglav Grupe u skladu s politikom upravljanja kapitalom u Triglav Grupi. Za dividendu je određen dio ostvarene dobiti poslovanja u visini od 56,8 milijuna eura, odnosno 2,50 eura bruto po dionici, što predstavlja 82 % konsolidirane čiste dobiti Triglav Grupe za 2017. godinu.

 

Uspješno poslovanje Triglave Grupe u 2017. godini

Uprava i Nadzorni odbor Zavarovalnice Triglav upoznali su dioničare s godišnjim izvještajem Triglav Grupe i Zavarovalnice Triglav za poslovnu godinu 2017. U skladu sa strateškim usmjerenjima Grupa je uspješno očuvala financijsku stabilnost, visoku adekvatnost kapitala, profitabilnost poslovanja i »A« kreditne rejtinge.

 

Dosljedno putevima strateških usmjerenja

Skupština dioničara je upravi i Nadzornom odboru Zavarovalnice Triglav dala razrješnicu za poslovnu godinu 2017. Andrej Slapar, predsjednik uprave Zavarovalnice Triglav, je izjavio: »Zahvaljujem dioničarima na iskazanom povjerenju. Poslovanje Triglav Grupe u protekloj godini bilo je dobro i u skladu sa strategijom  pa će na toj  osnovi i uzimajući u obzir kriterije obnovljene politike upravljanja kapitalom društvo i ove godine isplatiti atraktivnu dividendu. S ovogodišnjim tromjesečnim rezultatima smo zadovoljni te nastavljamo s uspješnim poslovanjem i razvitkom Triglav Grupe u suvremenu, inovativnu i dinamičku osiguravajuće-financijsku grupu, koja ostaje čvrsto na vodećem položaju u Sloveniji i šire u regiji.“

Podijeli na:
Share on Google+