S&P potvrdila bonitetnu ocjenu Grupe Triglav »A«

11. 9. 2017

Srednjoročna prognoza je stabilna

 

Rejting agencija »S & P Global Ratings« ponovno je 8. rujna 2017. godine potvrdila dugoročni kreditni rejting i ocjenu financijske snage "A" Grupi Triglav, a time i matičnoj tvrtki Zavarovalnica Triglav i njezinoj kćerinskoj tvrtki Triglav Re. Kreditne ocjene imaju stabilnu srednjoročnu prognozu.

 

U svojem izvješću, rejting agencija procijenila je da je profil poslovnog rizika Triglav Grupe solidan. U tom kontekstu, uzeto je u obzir stanje na najvećem, slovenskom tržištu Grupe, kao i snažan konkurentni položaj Grupe u Sloveniji i regiji. Profil financijskog rizika Grupe ocijenjen je kao vrlo snažan. Prema procjeni rejting agencije »S&P Global Ratings«, Grupa ima dobro diversificirani investicijski portfelj i smatra da je adekvatnost kapitala izuzetno stabilna. Nadalje navodi da Grupa u svojem poslovanju ima odgovarajuću reosigurateljnu zaštitu.

 

Rejting agencija »S&P Global Ratings« istaknula je vidljive prednosti koje proizlaze iz dosljednosti strateških usmjerenja Grupe Triglav. U novom strateškom razdoblju, Grupa zadržava naglasak na profitabilnost i sigurnost poslovanja te je usmjerena na dva stupa poslovanja:  osiguranje i upravljanje imovinom. Pozitivno ocjenjuje strateško značenje i razvoj aktivnosti upravljanja imovinom, što je određeno novom strategijom. Agencija je također izrazila pozitivno mišljenje o novim, osobito razvojnim elementima poslovanja Grupe, koji uključuju digitalizaciju, cjelovitu obradu kupaca, razvoj novih proizvoda i prodajnih kanala, koje Agencija već ocijenila pozitivnim.

 

Kreditni rejting "A" isključivo je procjena neovisnog profila kreditnog rizika Grupe i ne sadrži ikakvo povećanje zbog povezanosti Grupe s državom. Stabilni srednjoročni kreditni rejting odražava očekivanja S&P-a da će Grupa Triglav nastaviti uspješno provoditi strategiju s naglaskom na profitabilnost, rast i održavanje vrlo visoke adekvatnosti kapitala u naredne dvije godine.

Podijeli na:
Share on Google+