Potvrđen odličan kreditni rejting

6. 11. 2017

Agencija za kreditni rejting A.M.Best potvrdila je kreditni rejting »A« sa stabilnom srednjoročnom prognozom

 

Agencija za kreditni rejting A.M. Best prilikom redovnog godišnjeg pregleda Zavarovalnice Triglav in Pozavarovalnice Triglav Re potvrdila je kreditni rejting finansijske moći »A« (odlično) i rejting kreditne sposobnosti izdavača obveznica »a« (odlično). Kreditni rejtingi za oba društva imaju stabilnu srednjoročnu prognozu.

 

Agencija za kreditni rejting A.M.Best ponovo je potvrdila visoki kreditni rejting Zavarovalnici Triglav. Ovaj rejting temelji se na vrlo visokom stupnju financijske moći Triglav grupe, odličnom poslovanju u posljednjih pet godina i na odgovarajućem upravljanju rizicima. Agencija za kreditni rejting utvrđuje da je Triglav grupa dobro kapitalizirana, da promišljeno upravlja rezervama te da ima visoki stupanj financijske fleksibilnosti. Na njezino poslovanje upliću niske kamatne stope i situacija u segmentu životnih osiguranja, koja se poboljšava.

 

Agencija A.M. Best kod davanja rejtinga naglašava prednosti vodećeg položaja Triglav grupe na slovenskom tržištu i u regiji. Prema njezinom mišljenju Triglav grupa izvan Slovenije poboljšava poslovanje i aktivno traži dodatne prodajne kanale, koji su troškovno učinkovitiji. Kod toga spominje uticaj poboljšanja ekonomske situacije u regijiu na tržišta osiguranja, a istovremeno ističe da na tim tržištima ostaje zaoštrena konkurencija i zahtjevno okruženje.

 

Agencija za kreditni rejting A.M. Best je kod potvrde visokog kreditnog rejtinga za društvo kći Pozavarovalnicu Triglav Re naglasilia njezinu ključnu ulogu kao reosiguranja svih društava Triglav grupe.

Podijeli na:
Share on Google+